De opening van Leiden Shorts is in Theater Trianon. (Archieffoto: Sleutelstad)

16e editie van Leiden Shorts van start

De 16e editie van Leiden Shorts gaat vanavond van start. Tot en met zondag 9 juni worden er op verschillende locaties in Leiden in totaal 138 korte films uit 53 landen vertoond. Het is daarmee een van de grootste kort filmfestivals van Nederland. De opening vindt plaats in Theater Trianon. Andere filmlocaties zijn De Kroon, het Kijkhuis en de Sterrenwacht.

De films zijn ingedeeld in drie verschillende categorieën waarin ook geldprijzen te winnen zijn: International, National en Brand New Eyes.

Brand New Eyes
De categorie Brand New Eyes, die voorheen bekend stond als de Studenten Competitie, is dit jaar nieuw. Films gemaakt door studenten én debuutfilms maken kans op een prijs van 500,00 euro. De jury maakt de winnaar van deze en de andere categorieën zondag, op de slotdag van het ferstival, bekend. Dan wordt ook de publieksprijs van eenzelfde bedrag uitgereikt.

Loes van Keulen en Mariel Vermue vertellen in De avond met Robbert over Leiden Shorts.

Tickets
Een regulier kaartje voor een film kost bij Leiden Shots 11,50 euro. Ook zijn er dagkaarten beschikbaar voor 28,50 euro en kaarten voor het hele festival voor 36,00 euro. Studenten en 65+’ers krijgen korting. Tickets, het schema en informatie over de verschillende locaties zijn te vinden op de website.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×