Tijdens The Hunt Zoeterwoude probeerden jongeren uit handen van de politie te blijven. (Foto en Video: Robbert Beurse)

The Hunt Zoeterwoude: vijftig jongeren op de vlucht voor de politie

Zoeterwoude-Dorp werd dinsdagavond opgeschrikt door een groepje jongeren in oranje overalls die wegrenden voor de politie. Het bleek onderdeel van The Hunt, een spel georganiseerd door het Dorpsfeestbestuur, de politie en welzijnsorganisatie Energiek Zoeterwoude.

De actie was speciaal gericht op de jeugd tussen de 13 en 16 jaar oud. “Dat is een groep die we met het Dorpsfeest moeilijk kunnen bereiken. Maar we willen ook voor hen iets leuks organiseren, en dat proberen we dus nu met The Hunt”, vertelt Jacintha Paardekooper van het Dorpsfeestbestuur.

Conditie
Zo’n vijftig kinderen deden mee aan het spel. Ze moesten stempels verzamelen op verschillende punten in het dorp. Onderweg naar die punten konden ze afgetikt worden door een van de vijf agenten die, op de fiets, achter de jongeren aan zaten. Ogenschijnlijk een oneerlijke strijd. Maar de jongeren bleken over een uitstekende conditie te beschikken en maakten het de hunters flink moeilijk.

Geslaagd
De reacties waren vrijwel allemaal positief. “Je verstoppen en niet bij elkaar blijven”, was de strategie van de een. “Zoveel mogelijk verspreiden”, gaf een ander als tip. Een beetje geluk bleek uiteindelijk ook best handig. Wat de jeugd betreft is The Hunt in Zoeterwoude voor herhaling vatbaar. De organisatie durft nog niets toe te zeggen, maar vond het spel in ieder geval zeer geslaagd.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×