Algemeen directeur Anita Oudejans van Ballast Nedam West, wethouder Julius Terpstra en Sleutels-directeur Danny Wijnbelt storten beton om de start van de bouw te markeren. (Foto's: Chris de Waard)

Bouw appartementen langs Willem de Zwijgerlaan officieel gestart

Met het storten van wat beton op de bouwplaats van de nieuwe appartementen die langs de Willem de Zwijgerlaan gaan verrijzen, is woensdagmiddag rond 16.00 uur stilgestaan bij de start van die werkzaamheden. “De vijf nieuwe woongebouwen die nu aan de Willem de Zwijgerlaan gebouwd worden, staan er over een week of vijf al in ‘ruwbouw’ zoals dat heet”, zegt directeur-bestuurder Danny Wijnbelt van De Sleutels. “Het is allemaal prefab, dus dat gaat razendsnel.”

Zijn woningcorporatie laat er door Ballast Nedam 157 huurappartementen bouwen in vijf woonblokken. Die komen in plaats van de 90 verouderde flatwoningen die de afgelopen tijd zijn gesloopt. “We voegen dus 67 woningen toe aan de stad”, vertelt Wijnbelt. “De mensen die hier woonden, zijn de afgelopen tijd met urgentie aan een andere woning in de stad of de regio geholpen. En wie dat wil, mag hier eind volgend jaar terugkeren. Dat recht hebben ze.

Directeur-bestuurder Danny Wijnbelt van De Sleutels vertelt over de nieuwbouw langs de Willem de Zwijgerlaan tussen de Kooilaan en de Prinsessenbuurt.

Over een jaar of drie hoopt De Sleutels ook een stukje verderop aan de slag te kunnen met stadsvernieuwing in de Prinsessenbuurt. “Ook die huurders kunnen met voorrang een woning krijgen in deze nieuwbouw”, belooft Wijnbelt die hoopt dat veel mensen van dat recht gebruik zullen maken.

De nieuwbouw wordt neergezet door Ballast Nedam. Er wordt met het eerste gebouw begonnen aan de kant van de Kooilaan en dan zo verder richting de Prinsessenbuurt. Eind 2025 worden de huizen opgeleverd.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×