Bij Bike Totaal Van Hulst in de Stevensbloem overhandigde wethouder Spijker woensdagmiddag de eerste exemplaren van de wegwijzer aan ondernemers Pierre Sikking, Koen de Wit en Patty Zoet. (Foto: Buro JP)

Leiden verbetert dienstverlening aan ondernemers

Iedereen die meer wil weten over ondernemen in Leiden kan voortaan terecht bij het vernieuwde digitale ondernemersloket van de gemeente. Ook zag de ‘Wegwijzer voor Leidse ondernemers’ het licht. Een uitvouwbare brochure met qr-codes per thema om het vinden van informatie makkelijker te maken.

De aanwezige ondernemers deden mee aan een onderzoek van de gemeente naar de wijze waarop mensen/ondernemers naar informatie zoeken. Het resultaat is een nieuw online informatieloket voor ondernemers. “In combinatie met de handige wegwijzer is gemeentelijke informatie beter vindbaar, toegankelijker en persoonlijker geworden,” vervolgt de wethouder. “In Leiden stimuleren we ondernemerschap.”

Samen met Leidse ondernemers zijn we op zoek gegaan naar manieren om onze informatievoorziening te verbeteren, vertelt wethouder Fleur Spijker (economie).

Ondernemersloket
Op de website van de gemeente is een speciale startpagina ingericht met informatie voor Leidse ondernemers. Zowel bestaande als toekomstige ondernemers kunnen daar antwoorden vinden op veelgestelde vragen.

Wegwijzer
Er is ook een papieren wegwijzer verschenen. Ook deze zogenoemde Z-card is ontwikkeld om ondernemers te laten zien wat er allemaal mogelijk is in Leiden. Hij wordt verspreid op allerlei plekken en evenementen waar ondernemers zijn. Bijvoorbeeld op 19 juni tijdens de gemeentelijke Ondernemersborrel in de Stadsfoyer in het stadhuis van Leiden.

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×