Het onkruid groeit tot boven de 1,70 meter en groeit zelfs buiten de perkjes. (Video: Brigit Disseldorp)

Bewoners Mercurius in Leiderdorp zijn onkruidoverlast zat

De bewoners aan de Mercurius in Leiderdorp kampen met een onkruidprobleem. Het groenbeheer van de gemeente lijkt hun straat te vergeten bij het groenonderhoud. De brandnetels zijn hoger dan ik, zegt een bewoner. Al acht jaar lang moeten de bewoners zelf de gemeente bellen om te vragen of het onkruid wordt weggehaald.

Een deel van de perken bij de Mercurius hebben de bewoners zelf opgeknapt, maar het overgrote deel is overgenomen door onkruid. Een pad van zo’n twee meter breed is gekrompen tot een meter, omdat het onkruid over het pad heen groeit.

De buurtbewoners zijn niet boos, maar vooral teleurgesteld dat zij hier al jaren tegenaan moeten kijken. “Je betaalt toch ook gemeentelijke belasting. Ik snap dat het druk is en dat er een beleid is om insecten meer kans te geven”, zegt buurtbewoner Marcel van der Ploeg. “Maar op een gegeven moment vinden wij ook wel dat wij een bepaald recht hebben op een beetje normaal uitzicht, zodat we op het plantsoen uit kunnen kijken.”

De gemeente is op de hoogte van het onkruidprobleem. “Het is niet alleen bij de Mercurius, ook op andere plekken in het dorp is het onkruid gaan wildgroeien”, zegt wethouder Gebke van Gaal. De gemeente belooft met een oplossing te komen: over twee weken krijgt het groen in het noorden van Leiderdorp een ‘nul-beurt’ zoals de wethouder het noemt. Daarna is per perk duidelijk wat een langdurige oplossing is voor een gezonde groei.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×