(Foto: Emy Leidelmeijer)

Koken zonder dieren: Vega garnalen curry

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.

“Ik ben al bijna 20 jaar vegetarisch. Vroeger was het een stuk lastiger om vleesvervangers te vinden. Maar vandaag de dag is dat gelukkig anders. Toen ik boodschappen deed, zag ik ineens plantaardige garnalen. Die wilde ik wel eens uitproberen, dus hierbij: vega garnalen curry. Een aanrader, al zeg ik het zelf. Eet smakelijk!”

Ingrediënten
100 gram vegetarische garnalen
Halve ui
3 teentjes knoflook
Geperste gember
2 paprika’s
400 gram boontjes
409 gram kokosmelk
2 lepels rode curry pasta
209 gram doperwten

Bereiding

Bak allereerst de garnalen in zonnebloemolie met peper en zout, leg de gebakken garnalen daarna apart. Doe de halve ui, drie teentjes knoflook en de geperste gember in een hapjespan en fruit in zonnebloemolie en chilipeper. Snijd de paprika in reepjes. Laat vervolgens de boontjes 7 minuten koken in een aparte pan. Wanneer de boontjes zijn gekookt, voeg je het bij het geheel. Bak alles op middelhoge temperatuur. Voeg vier eetlepels currypasta toe aan de hapjespan en laat het met het geheel meebakken. Voeg de kokosmelk, samen met de garnalen en doperwten toe. Laat het even koken. Serveer met naanbrood of rijst.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×