(Foto: Chris de Waard)

Flink hogere opkomst Europese verkiezingen

De opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement lag donderdag in Leiden niet alleen een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde, maar ook vergeleken met de vorige Europese verkiezingen deed de Sleutelstad het met 56,9 procent goed. In heel Nederland was de opkomst 46,8 procent. Vijf jaar geleden was de opkomst in Leiden 51,9 procent en landelijk 41,9 procent.

De verkiezingsuitslag wordt vanavond na 23.00 uur bekend gemaakt. De stemmen zijn al wel geteld, maar in veel landen wordt vandaag nog gestemd. Om de uitslag niet te  beïnvloeden, worden de uitslagen pas bekend gemaakt als overal de stembussen gesloten zijn.

Geleidelijn
Om het stemmen makkelijker te maken voor mensen met een visuele beperking is afgelopen week een geleidelijn aangelegd bij het Stadskantoor in Level. Vanaf de bushaltes en het station leiden de geribbelde tegels mensen met een taststok of hulphond naar de ingang van het gebouw. De geleidelijn blijft uiteraard liggen, zodat het stadskantoor permanent beter toegankelijk is voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Leiden Maatschappij Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×