LBSP-directeur Esther Peters vertelt tijden het evenement Leidsche Plein van Leiden&Partners over de Dutch Bio Science Week. (Foto: Chris de Waard)

Open dag en kennisfestival tijdens Dutch Bio Science Week

Met het Leids Kennisfestival in de Hooglandse Kerk gaat de Dutch Bio Science Week op zaterdag 22 juni van start. Thema van dat gratis evenement is ‘gezondheid en welzijn’. Gezondheid is sowieso het overkoepelende thema van de hele week. Het Leiden Bio Science Park is dan ook het belangrijkste cluster van Life Science en Health in Nederland.

De Dutch Bio Science Week wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, maar is feitelijk het vervolg van de voormalige Life Sciences and Health Week, die voor het eerst georganiseerd werd in 2022 toen Leiden een jaar lang European City of Science was.

Met de nieuwe naam, met een herkenbare link naar het Leiden Bio Science Park, wordt een nieuwe impuls gegeven aan de profilering van Leiden en het Bio Science Park, als kloppend hart van het Nederlandse Life Sciences and Health ecosysteem.

Directeur Esther Peters van het Leiden Bio Science Park vertelt over de Dutch Bio Science Week die later deze maand voor het eerst wordt georganiseerd.

Open dag
De week wordt op 29 juni afgesloten met een open dag op en rond het Leiden Bio Science Park. “Er doen twaalf locaties meer”, vertelt directeur Esther Peters enthousiast. “CORPUS, J&J, Naturalis, Kadans, het LUMC en bio science start- en scale-ups openen hun deuren en laboratoria voor het publiek.” De open dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur en is geschikt voor alle leeftijden.

De Dutch Bio Science Week is een samenwerking tussen de Stichting Leiden Bio Science Park, Leiden&Partners, Leiden Healthy Society Center en Leiden Kennisstad.

Leiden Science Dutch Bio Science Week


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×