Zowel in het fietstunneltje onder de brug, als op het zogenaamde landhoofd en op houten geluidsschermen naar de brug toe is gekliederd. (Foto's: Max Bögl)

Nieuwe Heemparkbrug binnen twee weken na opening beklad

De nieuwe Heemparkbrug tussen Leiden en Oegstgeest is minder dan twee weken na de officiële opening al beklad. “Zo zonde en onnodig”, zegt een woordvoerder van bouwbedrijf Max Bögl.

Zowel in het fietstunneltje onder de brug als op het zogenaamde landhoofd en op houten geluidsschermen naar de brug toe is gekliederd.

“Wij werden vanmorgen onaangenaam verrast op het mooie project”, aldus de woordvoerder van Max Bögl. Het bedrijf is na een enorm lange aanloop, het duurde ruim twintig jaar besluitvorming voordat de brug er kwam, in 2022 met de bouw begonnen. Het bedrijf is dan ook vol onbegrip over de aangebrachte graffiti. “Waarom?”

Het is niet de eerste tegenslag rondom de brug. Eerder werden door een misverstand al net aangeplante boompjes door de gemeente verwijderd. En vlak voor de opening van de brug werd deze door sommige mensen, die langs de hekken geglipt waren, al gebruikt. Het gevolg was schade aan net aangelegde voegverbindingen.

 

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×