De brug vormt de tweede ontsluiting van de wijk Poelgeest. (Foto: Emile van Aelst)

Tweede ontsluiting Poelgeest na twee decennia een feit: Heemparkbrug in gebruik genomen

De Heemparkbrug tussen Oegstgeest en Leiden is dinsdag officieel in gebruik genomen. Ook een nieuwe busverbinding naar de Oegstgeester wijk Poelgeest is van start gegaan. De brug vormt de tweede ontsluiting van de wijk Poelgeest en liet ruim twee decennia op zich wachten. Op 14 mei werd de opening van de brug al feestelijk gevierd door Leiden en Oegstgeest.

Sinds die tijd is er nog een aantal afrondende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het aanbrengen van voegverbindingen. Hoewel de brug dinsdag officieel geopend werd, is deze maandag eind van de middag al opengesteld voor verkeer. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen vanaf dat moment van de brug gebruik maken.

Tijdelijke brug
De tweede brug naar de Oegstgeester nieuwbouwwijk Poelgeest is een langgekoesterde wens van buurtbewoners en de politiek. Bij de opening kwamen dan ook oud-wethouders en de voormalige burgemeester van Oegstgeest een kijkje nemen. De plannen voor een tweede ontsluiting van de wijk Poelgeest spelen al heel lang. Oorspronkelijk zou een tunnel tussen de wijk en de Leidse Merenwijk de verkeersafhandeling moeten versimpelen, maar dat plan werd uiteindelijk niet uitgevoerd. Een tijdelijke brug kon op tevredenheid van bewoners rekenen, maar werd onder groot protest in 2004 verwijderd.

Werkzaamheden
Een permanente brug werd beloofd, maar liet door allerhande problemen, waaronder boze omwonenden en nieuwe prioriteiten, nog jaren op zich wachten. Uiteindelijk kwam in 2019 het verlossende woord, en werd in 2022 met de werkzaamheden begonnen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Oegstgeest Politiek Brug Poelgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×