Zelfs het bier is vandaag niet goudgeel, maar oranje. (Foto's: Chris de Waard)

Oranjehuis stroomt vol voor eerste EK-wedstrijd Oranje

Op de derde dag van het EK Voetbal speelt Nederland de eerste wedstijd in het Duitse Hamburg. Tegen Polen. De wedstrijd begon om 15.00 uur en wordt overal op de voet gevolgd. In het tot Oranjehuis Leiden omgetoverde Pesthuis aan de Plesmanlaan in Leiden bijvoorbeeld.

Stond er twee jaar geleden nog een groot scherm in een van de zalen van het Pesthuis, dit keer is de hele binnenplaats gevuld met uitzinnige Oranjefans die al ver voor aanvang van de wedstrijd een goed plekje kwamen opzoeken. Het opgestelde scherm is dit keer echter zo groot dat de wedstrijd vanuit elke hoek van het binnenplein goed te volgen is.

Tijdens elke wedstrijd van Oranje is Het Oranjehuis open en kan op groot scherm in de open lucht voetbal worden gekeken onder het genot van een koud biertje, snacks en met rond iedere wedstrijd een speciaal programma.

Na dertig minuten speeltijd staat het 1-1, nadat eerst Polen op voorsprong was gekomen. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van oranje beslist met 1 tegen 2.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×