(Foto's: Reinout van Gulick)

Statue sundays: weer standbeeld geblinddoekt bij klimaatactie

Leden van de organisatie Scientist Rebellion hebben het beeld van de Jonge Rembrandt geblinddoekt. Het bronzen beeld staat op het pleintje naast de Weddesteeg. Vlakbij de plek waar de schilder in 1606 werd geboren.

Met de acties die regelmatig op zondagen plaatsvinden roepen de klimaatactivisten op tot eerlijke informatie over de verandering van het klimaat. “Open je ogen, dit is een klimaat noodtoestand”, is daarbij het devies.

Overigens is Leiden zich daarvan al goed bewust. Een jaar geleden steunde een meerderheid van de Leidse gemeenteraad een oproep van de Partij voor de Dieren en Studenten Voor Leiden om de klimaatnoodtoestand uit te roepen.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×