Het leegstaande schoolgebouw aan de Noachstraat kan de komende jaren nog tijdelijk gebruikt worden. Uiteindelijk komen daar woningen. (Foto: Chris de Waard)

Gemeente vindt nieuwe stek voor Circus Miloco

De gemeente Leiden heeft een vervangende locatie op het oog voor Circus Miloco. Het kindercircus maakt gebruik van een oude gymzaal aan de Lammenschansweg, maar die wordt volgend jaar gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van een woonwijkje voor 55+’ers. Het circus kan de komende jaren terecht in het leegstaande schoolgebouw aan de Noachstraat waar voorheen het Leonardo College was gevestigd.

De meeste gebruikers van de te slopen gymzaal verkassen na de sloop naar de nieuwe gymzalen die de gemeente Leiden laat bouwen in een leegstaand historische pand in de Oppenheimstraat. Voor Miloco bleek dat al eerder geen bruikbaar alternatief, zo vertelde circusdirecteur Jeroen van Ede vorig jaar al eens bij Sleutelstad Nieuws. Voornamelijk vanwege een gebrek aan opslagruimte, maar ook was de gemeente Leiden bang dat het circus voor meer verkeer in de wijk zou zorgen.

Niet ideaal
Ook de Noachstraat is voor het circus niet ideaal. “Maar ja, het is beter dan op straat staan of al onze spullen van de ene locatie naar de andere moeten verslepen.” Met 350 leden heeft Miloco een vol weekschema van 41 uur per week. “Er zijn niet veel locaties waar we al onze uren kwijt kunnen.”

Directeur Van Ede vindt het vooral jammer dat het ook in de Noachstraat weer om een tijdelijke locatie gaat. “We zijn door de jaren heen door de gemeente van de ene tijdelijke locatie naar de volgende gestuurd. Ook nu weer. Er zijn bovendien nogal wat onzekerheden in het gebouw in de Noachstraat. Zo weten we niet of er luchtwerk gehangen kan worden en zo is er nog een hele lijst met mogelijke problemen waar nog geen antwoord op is gekomen.”

Examens
Het schoolgebouw in de Noachstraat kent nog een probleem voor Miloco. Elk jaar worden er een maand lang examens gegeven in de gymzaal. “Ze bouwen de zaal dan helemaal om en dan moeten we met onze 350 leden ieder schoolseizoen een maand verhuizen.”

Ook het feit dat de club helemaal naar de andere kant van de stad zou verhuizen als de Noachstraat inderdaad doorgaat, baart Van Ede zorgen. “Als je van de ene kant van Leiden naar de andere gaat, verwachten we sowieso wel wat leden te verliezen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×