Marcel Brouwer werkte 131 kavels af bij de veiling van jubilerend kringloopbedrijf Het Warenhuis. (Foto: Louis Smit)

Kunst en Kitsch-expert Brouwer hamert voor Warenhuis duizenden euro's bij elkaar

De veiling van het jubilerende kringloopbedrijf Het Warenhuis heeft zondag tienduizend euro opgeleverd. Een Gouden Tientje met Wilhelmina met lang haar uit 1897 ging weg voor 400 euro. Het was een van de 131 kavels die onder de hamer kwamen van veilingmeester Marcel Brouwer, bekend als een van de experts van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch.

De kavels varieerden van een ‘schilderij gesigneerd H.W. Mesdag’ en Leerdam-glaswerk van Andries Copier tot een antieke trekharmonica van rond 1900 en een Jugendstil-lamp van opaalglas. Er waren meer dan zestig bieders bij de veiling, onderdeel van de viering van het 25-jarig bestaan van het kringloopbedrijf. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Het Warenhuis.

“We houden wel vaker een veiling. We sparen binnenkomende voorwerpen op die speciaal en wat kostbaarder zijn, zoals designer-objecten. Die komen dan op de veiling”, vertelt Rutger Bos, directeur van het kringloopbedrijf. “We houden het laagdrempelig, maar ik weet dat er ook handelaren op afkomen.”

2,5 miljoen kilo
Het Warenhuis is in 25 jaar uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van afvalverwerking en hergebruik en een vertrouwd adres voor sociale werkgelegenheid. Er werken inmiddels 150 mensen en het verwerkt 2,5 miljoen kilo aan goederen per jaar. In maart opende de Stichting nog een filiaal in de Merenwijk.

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×