Haringmeester 2024 Charles Schulpen keurt voorafgaand aan de veiling de eerste Leidse nieuwe haring. (Foto's: Chris de Waard)

Haringveiling 3 October Gilde levert recordbedrag op

De Leidsche Haringveiling van het 3 October Gilde die dinsdagmiddag werd gehouden bij Petit Café Anna et Fred aan de Boisotkade heeft 23.500 euro voor de viering van Leidens Ontzet opgebracht.

Het eerste vaatje Leidse nieuwe haring was goed voor 18.750 euro en ging naar Ruud Breedveld die het even daarvoor als heuse geus ook per platbodem had aangeleverd. De resterende ruim 4.000 euro werd door veilingmeester Pieter-Gerrit Brinkhorst (Veilinghuis Onder de Boompjes) bij elkaar gehamerd met de overige items, waaronder met Barry Badpak mee naar een optreden en een rood-witte Leidse dildo.

Rond de veiling zorgden de Leino’s voor een vrolijk stukje muziek, werd commissaris Charles Schulpen benoemd tot Haringmeester 2024, waarna hij met bijbehorende stropdas de eerste haring mocht keuren. De bijeenkomst werd afgesloten met een optreden van Barry Badpak.

 

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×