Tennisvereniging Stevenshof opent zaterdag 22 juni haar nieuwe padelbanen. (Foto: TV Stevenshof)

TV Stevenshof organiseert feestelijke opening padelbanen

Tennisvereniging Stevenshof opent zaterdag 22 juni haar nieuwe padelbanen. Hoewel deze al sinds 1 juni in gebruik zijn, kwam het nog niet eerder van een feestelijke opening. “Mensen mogen tegen een top-padelspeler spelen. Het wordt hartstikke leuk”, zegt voorzitter Martin Hooymans. “Er zijn allerlei activiteiten. Er zijn demonstraties en mensen mogen zelf wat uitproberen. Er is muziek en van alles en nog wat.”

Het openen van padelbanen is voor TV Stevenshof hoognodig om de omzet van de vereniging, die volgens Hooymans in een ‘financieel ongelukkige situatie’ verkeert, op te krikken. Vorig jaar nog vreesde hij zelfs voor het voortbestaan van de vereniging.

Martin Hooymans over opening padelbanen bij TV Stevenshof.

De aanleg van de banen verliep niet bepaald soepel. “Het ging niet van een leien dakje, het heeft drie jaar geduurd in plaats van een jaar”, aldus Hooymans. “Er is gedoe geweest over de verlichting. Dat is inmiddels al lang en breed opgelost. Er is angst geweest voor het geluid. Padel maakt meer geluid dan tennis, dat is waar, maar daar zijn normen en metingen voor en zolang je aan die metingen voldoet, mag je gewoon padelbanen aanleggen. Dat is bij ons het geval.”

Gezien de grote populariteit van padel, met name onder jongeren, zullen de nieuwe padelbanen TV Stevenshof naar alle waarschijnlijkheid nieuwe leden – en daarmee de broodnodige financiële steun – opleveren. “Dat zien we nu al gebeuren”, zegt Hooymans. “De centjes komen al binnen.”

Padel is overigens niet alleen voor jongeren, zo zegt Hooymans. “Als je wat ouder wordt en je sneller last krijgt van je knieën, dan is padellen beter voor je dan tennissen. Dat betekent dat sommige tennissers nu ook langer kunnen doorgaan met hun sport, maar dan op de padelbaan. Dus dat is erg fijn.”

De feestelijke opening van de padelbanen duurt zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur. Tegen de mensen die geïnteresseerd zijn in lidmaatschap zegt Hooymans: “Er is nog plek, maar niet veel meer, het gaat nu hard.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×