K'dans tijdens de eindshow van 2019 (Foto: K'dans)

Druk jubileumjaar voor dansschool K'dans

Dansschool K’dans bestaat twintig jaar en beleeft mede daardoor een drukke periode. Komende weekend doen vier groepen mee aan de finale van het NK Jazzdans in Ahoy, zondag 23 juni wordt er opgetreden tijdens het Dorpsfeest Zoeterwoude en zondag 30 juni wordt er gedanst in het Stadstheater Zoetermeer.

Na een aantal jaren les te hebben gegeven bij Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk, begon Karin Pleij in 2004 in Zoeterwoude met haar eigen dansschool. “Er was eigenlijk nog niet zoiets, maar er waren wel drie basisscholen.” Sinds 2013 heeft K’dans ook een vestiging in Leiden. In totaal¬† heeft de school 21 groepen met ruim 300 leden. Naast Karin geven nog drie andere docenten les.

Oprichter Karin Pleij: “Ja, het is een heel druk jaar maar daar heb ik zelf bewust voor gekozen want die twintig jaar wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.”

Er wordt niet alleen recreatief gedanst maar ook wordt er op behoorlijk hoog niveau meegedaan aan wedstrijden. Er zijn vier niveaus, A tot en met D, waarbij A het hoogste niveau is. Tijdens de eerdergenoemde finale NK Jazzdans doet K’dans met twee groepen mee op niveau B en met twee groepen op niveau C. Pleij: “We draaien al aardig wat jaartjes mee en het lukt elk jaar toch weer om daar te kunnen staan met K ‘dans dus dat is wel heel gaaf. Maar met alle vier de groepen is alweer een tijdje geleden.”

Het optreden van K’dans tijdens het Dorpsfeest Zoeterwoude is zondag 23 juni om 15.15 uur.¬†Een week later is de eindshow ‘Een dagje shoppen…’ te zien in het Stadstheater Zoetermeer. Karin Pleij daarover: “Er gaan dan enkele influencers een dagje shoppen en wij verzorgen daar omheen optredens. Ook dans met live percussie, want de drumschool van Zoeterwoude doet ook mee. En ik heb 42 vaders zo ver gekregen om met hun dochter te komen dansen.”

De twee eindshows in het Stadstheater Zoetermeer zijn op zondag 30 juni om 11.00 en 15.15 uur. Kaarten zijn hier te bestellen.

Leiden Sport Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×