Luuk van Bree stapt over naar Heroes Den Bosch. (Foto: Chris de Waard)

Luuk van Bree verruilt ZZ Leiden voor Heroes Den Bosch

De komende twee seizoenen speelt Luuk van Bree in Brabant. De 28-jarige Helmonder verruilt landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor Heroes Den Bosch. Coach Erik Braal van die club reageert opgetogen op het contracteren van de 2.03 meter lange forward. Voor Heroes is Van Bree de eerste aanwinst voor het nieuwe basketbalseizoen.

Van Bree speelde de afgelopen vier seizoenen in Leiden en omschrijft zijn overstap als ‘een beetje thuiskomen’. “Ik ben een Brabander, heb in Helmond en Deurne gespeeld, waarna ik de overstap maakte naar de jeugdopleiding van EiffelTowers. Kortom: De Maaspoort heeft niet zoveel geheimen voor mij en voelt vertrouwd. Ik heb een ongelofelijk mooie en succesvolle tijd gehad in Leiden, maar merkte toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.”

Heroes-coach Erik Braal ziet in Van Bree een ‘grote signing’, die de nodige impact gaat hebben op het nieuw te bouwen team: “Luuk brengt ‘winning experience’ en leiderschap naar de Maaspoort. Is qua leeftijd op zijn top en gaat de spelers om zich heen per definitie beter maken. Het is top dat we hem naar Den Bosch hebben weten te halen en ik kijk er enorm naar uit met hem te gaan samenwerken”, aldus Braal.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×