(Foto: Marjolein Altena)

Herinrichting Voorschotense wijk Adegeest start eind juni

Wethouder Hubert Schokker geeft op vrijdag 28 juni de aftrap voor de werkzaamheden in de wijk Adegeest. De raad gaf op 1 februari groen licht voor de integrale herinrichting. Bijna vijf maanden later gaat binnenkort dus de eerste schop de grond in. Het project kost ruim twintig miljoen euro.

De werkzaamheden beginnen met de aanleg van een nieuw gemaal op de hoek van de Mozartlaan en de Richard Wagnerlaan. In juli wordt begonnen met de inrichting van het depot en het ketenpark. Vervolgens start het werk aan het vervangen van de riolering. De eerste fase van het project wordt naar verwachting eind 2025 afgerond. Dan worden ook speelplaatsen aangelegd en bomen struiken geplant.

De start van de herinrichting wordt gevierd met een hapje en een drankje. Inwoners zijn uitgenodigd om de feestelijke starthandeling om 14.15 uur bij te wonen. Die wordt gehouden op de hoek van de Richard Wagnerlaan en de Mozartlaan.

Bewoners van Adegeest worden continu op de hoogte gehouden van de voortgang via de gemeentelijke website, een BouwApp, nieuwsbrieven en wekelijkse inloopuren voor vragen.

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×