Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van het Leidse raadslid Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren.
“Groentepasteitjes zijn geweldig”, zegt Martine. “Je kunt er allerlei groentekliekjes in kwijt, ze zien er mooi uit en zijn ontzettend lekker. Het zijn kleine cadeautjes op je bord.”
Ingrediënten – voor 4 personen
Twee pakjes diepvries bladerdeeg
Twee meiraapjes (of eigenlijk elke groente die je lekker vindt)
Gedroogde tomaten of tomatentapenade
Cashewnoten
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Schil de meiraapjes, snijd in dobbelsteentjes en kook de groenten in zes tot zeven minuten beetgaar. Snijd de gedroogde tomaten in smalle reepjes en hak de cashewnoten fijn.
Als je tapenade gebruikt: bestrijk de plakjes bladerdeeg met de tomatentapenade. Doe in het midden van elk plakje bladerdeeg een schepje gekookte meiraap, reepjes gedroogde tomaat en wat gehakte cashewnoten. Vouw het bladerdeeg in een driehoek door een van hoeken naar de overkant de vouwen. Druk de randjes van het pasteitje met de tanden van een vork dicht.
Bak de pasteitjes vijftien tot twintig minuten in een voorverwarmde oven.
Lekker met een groene salade met radijs.
Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder DierenSleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907