(Foto's: Emile van Aelst, Video: Jan Frensen)

Burgemeester bezoekt kinderziekenhuis: 'Blij dat hartzorg mag blijven'

De Leidse burgemeester Peter van der Velden bracht afgelopen woensdag een kennismakingsbezoek aan het Willem-Alexander kinderziekenhuis in het LUMC. De burgemeester ging in gesprek met medewerkers, bezocht patiëntjes en sprak met ouders.

De burgemeester kreeg een rondleiding over de kinderafdeling en bezocht verder onder andere de kinder-IC, de afdeling voor vroeggeborenen en de hartafdeling. Over deze hartafdeling was het afgelopen jaar veel te doen, nadat toenmalig minister Kuipers bekend maakte de hartafdeling te willen sluiten. Het LUMC ging hiertegen in beroep, en kreeg eerder dit jaar gelijk van de rechter.

Samenwerking
Dat de afdeling open mocht blijven was inmiddels duidelijk, maar nog niet op welke manier. Dit werd per toeval bekend tijdens het bezoek van de burgemeester. Het ziekenhuis gaat samenwerken met Utrecht en Groningen, naast de al bestaande samenwerking met Amsterdam (CAHAL).

De burgemeester toonde zich diep onder de indruk: “Ik ben erg blij dat ik het kindercentrum heb mogen bezoeken. Als je ziet wat hier gebeurt, de aandacht voor de kinderen, de aandacht voor de ouders en ook de meest moderne technologieën die ze gebruiken. Hun betrokkenheid bij kind en patiënt, ouders, ik vind het fantastisch.”

Over het nieuws over de hartafdeling zei de burgemeester blij te zijn dat de infrastructuur, de kennis en de betrokkenheid voor Leiden behouden blijft. “Dat is niet alleen goed voor Leiden, maar voor heel Nederland.”

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×