Redelijk Onverantwoord organiseert op 29 juni het eerste Voorschotense dweilfestival. (Foto: Redelijk Onverantwoord)

Driehonderd muzikanten bij Voorschotens eerste dweilfestival 'ff Blazen'

Een primeur in Voorschoten. Komende zaterdag vindt het allereerste Voorschotense Dweilfestival ‘ff Blazen’ plaats. Het festival wordt georganiseerd door dweilorkest Redelijk Onverantwoord. Zestien blaaskapellen uit de hele regio en Brabant komen naar het dorp aan de Vliet om met elkaar de strijd aan te gaan om de eeuwige roem.

Maar wat is Redelijk Onverantwoord nou, een dweilorkest of een blaaskapel? “Dat maakt helemaal niets uit”, lacht Michel van Elswijk van de groep. “Iedereen geeft er een eigen naam aan. Ons gaat het vooral om lol in de muziek. Redelijk Onverantwoord is tien jaar geleden ontstaan. Als groep vrienden wilden we gewoon plezier maken. Inmiddels treden we door het hele land op, en ook in België. Een dweilfestival organiseren stond al langer hoog op de agenda maar nu, met het tienjarig bestaan, moest het er maar eens van komen, vonden we.”

Marjolein Altena  praat met Michel van Elswijk over ff Blazen, Voorschotens eerste dweilfestival.

De groep ging aan de slag en haalde zestien andere bands binnen. Het is niet alleen maar lol, er zit ook wel degelijk een wedstrijdelement in. “Eigenlijk vinden alle bands het fijn om wel eens door een vakjury beoordeeld te worden. Dat kan nu. En er zitten ook geldprijzen aan vast maar het gaat natuurlijk om de eeuwige roem.”

‘ff Blazen’ begint op zaterdag 29 juni om 13.00 uur. Er zijn drie podia: op het Treubplein, de Voorstraat en het Deltaplein. “In totaal treden driehonderd muzikanten op”, gaat Van Elswijk verder. “We hebben ontzettend veel steun gekregen van ondernemers, familie en vrienden. Eigenlijk is iedereen vooral heel enthousiast. Het wordt gewoon een gezellige dag met veel muziek.”

En als het een succes wordt? “Daar hopen we natuurlijk op en dan doen we het volgend jaar weer.”

Meer weten? Kijk op ffblazen.nl

 

Cultuur Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×