(Foto: Politie)

Pinnende verdachte babbeltruc aangehouden

Een 21-jarige man uit Haarlem is dinsdag aangehouden toen hij stond te pinnen met gestolen bankpassen. Dat laat de politie donderdagmiddag weten.

De man viel nogal op bij de pinautomaat aangezien hij meerdere transacties deed, terwijl hij een telefoon voor zijn gezicht hield. Daarbij droeg hij ondanks het warme weer een capuchon om zichzelf onherkenbaar te maken. De Haarlemmer wordt verdacht van een babbeltruc op maandag 24 juni in Leiderdorp.

Agenten kregen in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni rond  02.00 uur de melding dat er op camerabeelden een verdachte pinner te zien was bij een pinautomaat op de Venestraat in Den Haag. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de man nog aan bij de bewuste pinautomaat. Hij bleek drie pinpassen op zak te hebben die niet van hem waren en had daarnaast een groot geldbedrag in briefjes van vijftig euro in zijn jaszak. De verdachte is daarop direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bankmedewerker
De recherche heeft de man verhoord en onderzoek gedaan. Een inwoonster van Leiderdorp bleek maandag het slachtoffer te zijn geworden van oplichters. De vrouw was gebeld door iemand die claimde van de bank te zijn. De zogenaamde bankmedewerker wist de vrouw er op een slinkse manier van te overtuigen haar bankpassen af te geven aan iemand die namens de bank aan de deur zou komen. Toen er inderdaad iemand aan de deur verscheen, gaf het slachtoffer in goed vertrouwen haar pinpassen en een geldbedrag af.

Pinautomaten
Vermoedelijk is de verdachte direct daarna gestart met het opnemen van geldbedragen bij verschillende pinautomaten tot hij in Den Haag in de kraag gevat werd. Het onderzoek van de recherche gaat onverminderd verder. De verdachte wordt vrijdag 28 juni voorgeleid aan een rechter-commissaris.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×