(Foto's/video: Chris de Waard

Weer ongeval op kruising Lammenschansweg en Koninginnelaan

Voor de zoveelste keer vond zondag aan het begin van de avond een aanrijding plaats op de kruising van de Lammenschansweg en de Koninginnelaan. Dit keer ging het om een aanrijding tussen twee auto’s, waarbij geen slachtoffers vielen.

Begin van de maand vond op de beruchte kruising nog een zeer ernstig ongeval plaats. Een vrouw die toen werd aangereden, overleed enkele dagen later aan haar verwondingen.

De buurt legde na de ongeluk waarbij een vrouw om het leven kwam bloemen. Inmiddels zijn die vervangen door plantjes, zodat de gedenkplek blijft.

De gemeente gaat de weg over enkele jaren opnieuw inrichten, maar liet na het dodelijke ongeval weten plannen in de maak te hebben om een aantal kortetermijnmaatregelen te nemen. “Die worden komend najaar uitgevoerd”, meldde de woordvoerder van wethouder North toen. Dat is tegen het zere been van omwonenden die sinds enige tijd meedenken in een klankbordgroep. Afgelopen week kreeg de klankbordgroep een mail van de gemeente Leiden. In december 2024 wordt gestart met enkele maatregelen.

Deze week start de aanbesteding van de geplande maatregelen. In oktober wordt dat proces afgerond. De werkzaamheden gaan schatting twaalf weken duren, waardoor het kruispunt in februari 2025 veiliger zou moeten zijn. Hoezo snelle implementatie van de kortetermijnmaatregelen”, zegt Fennand van Dijk die op de hoek van de kruising woont en het vrijwel dagelijks bijna mis ziet gaan. “Dank je de koekoek meneer de wethouder.”

Ook zondagavond ging het weer mis op de kruising.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×