De gemeente Wassenaar informeert inwoners over het veilig achterlaten van hun huis. (Video: Brigit Disseldorp en Foto: Pixabay)

Wassenaar houdt zomeroffensief: 'Laat je huis veilig achter'

In de periode vlak voor de zomervakantie is de gemeente Wassenaar weer haar traditionele ‘zomeroffensief’ gestart. Met een uitgebreide voorlichtingscampagne informeren de politie en de gemeente inwoners over het belang van het goed achterlaten van hun woning tijdens de vakantie.

Je huis beheerd achterlaten hoort volgens burgemeester Leendert de Lange bij de vakantievoorbereiding. “Je checkt ook of al je reisdocumenten in orde zijn. Denk dan ook na hoe je je woning achterlaat. Heb je goede sloten? Zijn de buren op de hoogte? Kortom: laat je huis veilig achter als je op vakantie gaat”, vertelt hij in het programma Gesprek met de burgemeester.

Voetjes
Naast een postercampagne met teksten als ‘Dagje weg? Deur op slot!’ zijn er speciale themadagen waarop de politie tips geeft aan bewoners. Ook legt de politie papieren ‘voetjes’ neer op plekken waar inbrekers eenvoudig naar binnen zouden kunnen gaan. “Bij sommige mensen staat gewoon alles open. Dan kun je zo naar binnenlopen en een ‘voetje’ op de keukentafel leggen”, vertelt De Lange.

Bewust
De gemeente wil met de papieren voetjes bewoners ervan bewust maken dat ze hun woning niet goed afgesloten hadden. “Nu was het goed volk dat naar binnen ging, maar een volgende keer is het slecht volk dat zomaar bij je binnen staat. Dat willen we natuurlijk voorkomen.”

En de burgemeester zelf? “Ja zeker, wij hebben ook maatregelen genomen. Bijvoorbeeld van die kleine slotjes met een sleutel die ervoor zorgen dat je ramen goed dicht zitten. Eenvoudige dingen die we kunnen doen om te voorkomen dat de boeven binnenkomen”, zegt De Lange.

Maatschappij Politiek Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×