De HVOL verhuist naar het pand van ARS aan de Pieterskerkgracht. (Foto: Fleur Wilke)

Historische Vereniging Oud Leiden trekt in bij ARS: 'Prachtige plek'

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) heeft een nieuw onderkomen gevonden. De organisatie moest weg uit het pand van Erfgoed Leiden aan de Boisotkade. Zowel de beeldbank als het winkeltje van de HVOL hebben een nieuwe plek gevonden in het pand van Ars Aemula Naturae (ARS) aan de Pieterskerkgracht in Leiden. De beeldbank is direct verhuisd. Na een verbouwing zal ook het winkeltje van de vereniging haar deuren openen bij ARS.

De beeldbank moest weg bij Erfgoed Leiden vanwege een verbouwing. “Ze gaan de studiezaal anders gebruiken. Na de verbouwing zou er geen vaste werkplaats meer beschikbaar zijn”, legt Gerda van den Berg, voorzitter van de HVOL uit. Ze is enorm blij met de nieuwe locatie. “Dit is echt een prachtige plek in de stad, midden in een gebouw dat helemaal bij ons past.”


Gerda van den Berg over nieuwe plek beeldbank en winkel HVOL.

Archief
De beeldbank heeft de zolder van het pand aan de Pieterskerkgracht tot haar beschikking gekregen. “Dat was nog wel een dingetje, want we hebben een grote archiefkast en die kregen we niet de wenteltrap op. Dus die staat nog beneden in het pand”, vertelt Van den Berg. Op de zolder scannen vrijwilligers van HVOL de foto’s uit het archief in en zorgen dat ze, voorzien van informatie, op de website van de stichting terechtkomen.

Winkeltje
Anders dan de beeldbank zal het winkeltje van de HVOL wel te bezoeken zijn voor het publiek. “We hebben ook een flinke verzameling tweedehands boeken en eigen publicaties. Die verkochten we vanuit een bedrijfspand aan de Hoge Rijndijk, maar dat gaat plat om plaats te maken voor woningen. De komende anderhalf jaar kunnen we terecht bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, daarna zal de verbouwing bij ARS klaar zijn en kunnen we ook met het winkeltje daar terecht.”

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×