Door grote operationele problemen in het laboratorium van Eurofins SCAL zijn er problemen in het Alrijne ziekenhuis. (Foto's: Chris de Waard)

Prikposten Alrijne blijven nog gesloten

Door grote operationele problemen in het laboratorium van Eurofins SCAL zijn er problemen in het ziekenhuis van Alrijne. Als gevolg hiervan moeten bepaalde patiënten die spoedzorg nodig hebben naar andere ziekenhuizen in de regio.

Ander gevolg is dat patiënten die een afspraak hadden om bloed te prikken bij een locatie van Eurofins SCAL in Alrijne hier tijdelijk niet terecht kunnen. Per 1 juli 2024 is Eurofins SCAL de nieuwe leverancier van Alrijne voor bloedproducten, bloedafnamediensten en laboratoriumdiagnostiek.

“Helaas is deze dienstverlening van Eurofins SCAL nog niet zoals verwacht”, meldt het ziekenhuis. In eerste instantie liep Eurofins SCAL tegen opstartproblemen aan. Na enkele dagen bleken de technische problemen dusdanig dat Eurofins SCAL een deel van haar laboratorium in het ziekenhuis van Alrijne in Leiderdorp en daarmee ook haar prikposten op de drie ziekenhuislocaties van Alrijne moest sluiten.

Priklocaties
De prikposten van Eurofins SCAL in Alrijne blijven vooralsnog tijdelijk gesloten. Patiënten met een afspraak voor bloedprikken of het inleveren van onderzoeksmateriaal worden door Eurofins SCAL benaderd dat hun afspraak op deze priklocaties binnen Alrijne niet door kan gaan. Alrijne verwijst haar patiënten voor bloedonderzoek ook naar de andere prikposten van Eurofins SCAL in de regio. De uitslagen komen vervolgens op dezelfde manier bij de eigen arts binnen.

Volgens een bericht van Alrijne kunnen de meeste patiënten die spoedzorg nodig hebben weer in het ziekenhuis terecht, omdat veel problemen bij Eurofins SCAL zijn opgelost. De afdeling Verloskunde is daardoor weer open gegaan. De Spoedeisende Hulp is alleen open voor patiënten met ‘minder complex letsel’.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×