Claire van Megen en Pieter Hoogstraten worden geinstalleerd als duoraadslid. (Foto: Gemeenteraad Leiden)

Nieuwe duoraadsleden SVL en ChristenUnie Leiden

Claire van Megen  en Pieter Hoogstraten zijn dinsdag beëdigd als duoraadslid voor respectievelijk SVL en ChristenUnie in de gemeenteraad van Leiden. Van Megen volgt Sophia Boomsma op, die een bestuursjaar gaat doen bij haar studentenvereniging Njord. Hoogstraten neemt de plek in van Matthijs Vet. Hij gaat voor een nieuwe baan in Brussel wonen.

Van Megen en Hoogstraten werden onder toeziend oog van vrienden en familie beëdigd door burgemeester Peter van der Velden. De betrokkenen moesten wat geduld hebben, de beëdiging vond uren later plaats door het uitlopen van de vergadering waar een nieuwe burgemeester gekozen werd.

Gemeenschapszin
Van Megen wordt actief in de commissie Onderwijs en Samenleving. “De grote uitdaging die ik op dit moment zie, speelt zich af bij het mbo. Als duoraadslid wil ik me inzetten voor de problemen waar mbo-studenten mee te maken hebben. Denk hierbij aan vroegtijdige schoolverlaters, mentaal welzijn en de ongelijke waardering voor verschillende onderwijsinstellingen”, aldus Claire van Megen.

Hoogstraten gaat zich bezighouden met de commissie Stedelijke Ontwikkeling. “Leiden is een prachtige stad om in te wonen, maar er zijn ook kwetsbare Leidenaren zonder eigen plek. Mensen een thuis geven is veel meer dan het stapelen van stenen. Als duoraadslid wil ik mij inzetten voor een stad waarin samenleven en gemeenschapszin centraal staan”, zegt Pieter Hoogstraten.

 

 

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×