Gewonde en zieke wilde dieren worden opgehaald en opgevangen door de Dierenambulance - Vogelasiel Regio Leiden. (Foto: PR)

Leiden gaat kwartje per inwoner betalen voor dierenambulance

Met alleen de stemmen van de vijf VVD-raadsleden tegen heeft de Leidse gemeenteraad donderdagavond besloten om meer geld beschikbaar te stellen aan de Dierenambulance – Vogelasiel regio Leiden. De VVD vindt dat de organisatie inmiddels voldoende geld krijgt. Ook al omdat de provincie Zuid-Holland afgelopen week ook al besloot tot een subsidie aan de organisatie.

De gemeente Leiden heeft net als andere gemeenten een zorgplicht voor de wilde dieren binnen de gemeentegrenzen en verstrekt de Dierenambulance al subsidie van 0,21 euro per inwoner voor het vervoer en de opvang van gewonde wilde dieren. Dat wordt nu 0,27 cent. De organisatie kan daardoor vanaf volgend jaar rekenen op een extra Leidse bijdrage van 7.100 euro.

Vorig jaar stuurde de Leidse wethouder Ashley North een brief naar alle regiogemeenten om de stichting financieel te ondersteunen met 0,25 euro per inwoner. Daarop ging de ene na de andere gemeente over tot het subsidiëren van de Dierenambulance, maar Leiden zelf hield het subsidiebedrag op 0,21 euro. Dat vond ook wethouder North zelf niet oké en hij omarmde het voorstel dan ook.

Concreet betekent het dat Leiden de bijdrage met terugwerkende kracht indexeert, waardoor de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance – Vogelasiel Regio Leiden vanaf volgend jaar 0,27 euro per inwoner ontvangt.

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×