Een jonge halsbandparkiet bij het vogelasiel. (Foto: Petra Hegger / Dierenambulance regio Leiden).

Leiden vraagt regio om structureel geld voor dierenambulance

Wethouder Ashley North heeft de gemeenten in de Leidse regio gevraagd om de Dierenambulance en het Vogelasiel regio Leiden structureel te ondersteunen met 0,25 euro per inwoner per jaar. “Zo zorgen we samen dat de dieren in de regio die dit nodig hebben goed worden vervoerd en verzorgd”, zo zegt hij in een brief aan de colleges van Katwijk, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

De Leidse wethouder van financiën noemt de organisatie kwetsbaar omdat zij financieel afhankelijk is van incidentele inkomsten, zoals legaten. Als alle gemeenten bereid zijn tot een structurele bijdrage, dan kan daarmee veertig procent van de jaarlijkse uitgaven gedekt worden. Donaties, giften, ritvergoedingen en acties zorgen naar verwachting voor het resterende bedrag, zo schrijft North.

De afgelopen jaren bekostigden Voorschoten en Leiden de stichting structureel. Incidenteel heeft de stichting de afgelopen jaren bijdragen ontvangen van Teylingen, Oegstgeest en Katwijk. Zoeterwoude heeft het afgelopen jaar besloten om met ingang van 2022 0,25 euro per inwoner bij te dragen.

Vogels
De dierenambulance biedt eerste hulp en vervoer aan zieke, gewonde en ontheemde huisdieren en in het wild levende dieren. Het vogelasiel is een gespecialiseerde opvang voor zieke en gewonde in het wild levende vogels. Die worden verzorgd totdat ze weer kunnen worden uitgezet in de natuur.

“Wij zijn verheugd over de brief die wethouder Ashley North van Leiden aan de andere gemeenten in onze regio heeft verstuurd”, zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden van de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance – Vogelasiel regio Leiden in een reactie op de brief van wethouder North. “Structurele financiële steun van de gemeenten is van belang. Wij hopen dan ook op positieve reacties van de andere gemeenten.”

 

 

 

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude Subsidie voor Dierenambulance


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×