(Archieffoto: Politie.nl)

Gemeente Oegstgeest waarschuwt voor inbraken

De gemeente Oegstgeest waarschuwt inwoners voor woninginbraken. Het aantal inbraken in het dorp is de afgelopen tijd flink toegenomen. De gemeente komt daarom met een aantal tips om diefstal uit de woning te voorkomen. Onderdeel van de preventiecampagne was een drukbezochte voorlichtingsbijeenkomst vorige week, welke later dit jaar mogelijk een vervolg krijgt.

Het aantal inbraken in Oegstgeest is samen met Wassenaar het hoogste in onze regio. In totaal werd er vorig jaar in beide gemeenten bij twee op de duizend inwoners ingebroken. Geen goede zaak, aldus de gemeente, die inwoners onder meer op het hart drukt om degelijk hang- en sluitwerk te hebben en ramen en deuren altijd af te sluiten bij vertrek.

Prullenbak
Ook raadt de gemeente bij monde van de politie aan om beklimbare objecten zoals vuilnisbakken en trapjes uit de tuin te verwijderen en ook de tuinpoort op slot te doen. Verder adviseert Oegstgeest om verlichting op een tijdschakelaar aan te sluiten en bijvoorbeeld een camera aan te schaffen. De politie hoopt vervolgens dat deze dan worden aangemeld bij Camera in Beeld. Verdachte situaties kunnen gemeld worden bij de politie of in wijk-WhatsAppgroepen.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×