Wethouder Gebke van Gaal overhandigde een cheque van bijna één miljoen aan directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen. (Foto: PR)

Fikse cheque voor Pinksterbloem van gemeente Leiderdorp

Wethouder Gebke van Gaal heeft namens de gemeente Leiderdorp een cheque van 979.000 euro overhandigd aan directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen.

Met het bedrag wordt de ontwikkeling van de 92 moderne, energiezuinige sociale huurappartementen aan de Pinksterbloem van de woningcorporatie mede mogelijk gemaakt.

Het bedrag bestaat uit drie subsidies, waarbij gemeente Leiderdorp, de provincie Zuid-Holland én het rijk een bijdrage hebben gedaan. “Ik ben echt blij met de financiële bijdrage die we op deze manier aan dit project kunnen doen”, zegt Van Gaal. “Samen met Rijnhart Wonen hebben we voortvarend opgetrokken en zo de rijkssubsidie Start Woningbouw Impuls van 1,1 miljoen euro binnengehaald.

“Deze bijdrage stelt ons in staat om niet alleen nieuwe woningen te realiseren, maar ook om een belangrijke stap te zetten richting duurzame en toekomstbestendige huisvesting”, zegt
Mommers. “Het is een geweldige samenwerking tussen gemeente, provincie en het rijk, en wij zijn dankbaar voor hun steun en vertrouwen in dit project.”

Het hoogste punt van de bouw is op 20 juni bereikt. Dit najaar start de aanleg van de buitenruimte. Hierbij wordt rekening gehouden met het veranderende klimaat. Zo komt er een klimaatadaptieve regentuin én een zogenaamde wadi die allebei dienen voor de opslag van regenwater. Ook komen er stapstenen, zodat kinderen in de wadi kunnen spelen. Een buurttuin en ontmoetingsplek maken ook onderdeel uit van het plan. De aannemer die het werk gaat uitvoeren wordt na de zomervakantie bekend.

Woonprogramma
De 92 woningen zijn allemaal sociale huurwoningen. Ze komen onder andere beschikbaar voor reguliere woningzoekenden en bijzondere doelgroepen. Dit zijn bijvoorbeeld statushouders of mensen met een ondersteuningsbehoefte.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×