In februari 2022 sprak Sleutelstad uitgebreid met Annetje Ottow over onder andere haar eerste jaar als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Leiden. (Foto: Marc de Haan)

Annetje Ottow herbenoemd tot voorzitter College van Bestuur

Annetje Ottow is door de Raad van Toezicht herbenoemd als voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit Leiden. Dat betekent dat haar tweede termijn van vier jaar op 8 februari 2025 ingaan bij de 450e Dies Natalis van de universiteit. Ottow begon in februari 2021 aan haar klus. Ook Hester Bijl is herbenoemd en blijft dus rector magnificus.

Voorafgaand aan zijn besluit heeft de Raad van Toezicht de decanen en de Universiteitsraad om advies gevraagd en gehoord. Voorzitter Ab van der Touw van de Raad van Toezicht zegt over de herbenoeming dat Ottow in de ruim drie jaar dat ze nu de rol van voorzitter van het College van Bestuur vervult veel heeft bereikt. “Ondanks de veelheid aan onderwerpen waarmee het CvB in deze periode te maken kreeg, heeft ze veel tijd en energie kunnen investeren in onderwerpen als internationale en regionale betrekkingen, sociale veiligheid en in vele andere actuele uitdagingen.” De RvT noemt haar een groot inspirator die oprecht geïnteresseerd is in de ideeën en visie van anderen.

Rector
Hester Bijl heeft volgens de RvT sinds ze in februari 2021 aantrad als rector goede resultaten geboekt op het gebied van de digitalisering van het onderwijs, de oprichting van Teaching and Learning Center LLInC, het verbeteren van studentenwelzijn en voor de Europese universitaire alliantie Una Europa.

Van der Touw: “Daarnaast heeft zij in haar rol als rector magnificus het thema Erkennen en Waarderen via het programma Academia in Motion naar een volgend niveau gebracht, waardoor hier nu concrete uitvoeringsplannen voor liggen om de inzet van al het wetenschappelijk personeel in een hernieuwde context te waarderen naar ieders inzet.”

Voorafgaand aan haar benoeming als rector magnificus, was Bijl al vier jaar lang Vice-Rector Magnificus onder Carel Stolker. In die hoedanigheid was ze binnen het College van Bestuur al verantwoordelijk voor de portefeuille onderwijs. Sinds haar benoeming tot rector magnificus kwamen daar onderzoek, promovendibeleid en hieraan verwante programma’s bij.

Leiden Onderwijs Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×