(Foto's: Habion)

Vanaf september levensloopbestendig wonen in Zoeterwoude

Habion uit Utrecht gaat in de Zoeterwoudse nieuwbouwwijk Verde Vista woningen aanbieden waar ouderen zelfstandig oud kunnen worden en dus nooit meer te hoeven verhuizen.

Aan de Stadhouderslaan verrijzen 39 vrije sector appartementen voor 55+’ers en 119 sociale huur appartementen voor mensen van 65 jaar en ouder. In samenwerking met WIJdezorg wordt zo nodig voorzien in een (toekomstige) thuiszorgvraag. “We zetten hiermee een nieuwe standaard voor ouderenhuisvesting”, zegt woordvoerder Björn Six van Habion.

De appartementen hebben een ruime indeling en moderne voorzieningen en staan in een veilige omgeving. “Dankzij de samenwerking met WIJdezorg kunnen bewoners rekenen op professionele zorg en ondersteuning wanneer de gemeenschap dit zelf niet meer kan bieden.”

Gemeenschapsgevoel
Een van de aspecten van Verde Vista is volgens Six de nadruk op het creëren van een hechte gemeenschap. “Er komen twee gezellige ontmoetingsruimtes die samen met de nieuwe bewoners worden ingericht. Die gemeenschapszin wordt versterkt door faciliteiten en evenementen die de sociale interactie bevorderen. Van gezamenlijke tuinen en lounges tot buurtactiviteiten, hobbygroepen en elkaar helpen met basiszorg.”

Woningcorporatie Habion en maatschappelijk belegger Vastgoed zorgsector, beide gericht op uitsluitend ouderen, maken bij de woningen gebruik van duurzame materialen en slimme technieken die ervoor zorgen dat de bewoners een lage energierekening krijgen, maar ook dat het woongebouw voorbereid is op een toekomstige zorgvraag.

De woningen worden vanaf september in gebruik genomen.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×