(Foto: Chris de Waard)

Leidse gemeenteraad wil goede oplossing voor leden LFC

De gemeente Leiden moet ervoor zorgen dat samen met de Leidse Football Club (LFC) een passende oplossing komt voor de sportende jeugd- en andere leden van LFC (voorheen FC Boshuizen), nu de gemeente Leiden begin juni de huur van de velden en de accommodaties van de voetbalclub heeft opgezegd.

Die oproep deden CDA, PvdA, GroenLinks en de VVD tijdens de laatste gemeenteraadvergadering voor de zomervakantie van de raad. Om ervoor te zorgen dat de leden elders terecht kunnen, moet onder meer overleg worden gevoerd met de KNVB.

De vier partijen roepen het college van burgemeester en wethouders, daarin gesteund door een meerderheid van de Leidse raad, ook op om ervoor te zorgen dat de vrijgekomen voetbalvelden snel en goed gebruikt gaan worden voor sport. Dat geldt eveneens voor de twee clubgebouwen. die zouden bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het project Sportplaza van Incluzio.

Bij die sportplaza’s kunnen kinderen en volwassenen gratis allerlei sportattributen lenen om mee te bewegen. Dat is belangrijk, maar niet in alle wijken komen mensen toe aan voldoende bewegen en sporten. Met de sportplaza’s wil Incluzio sporten voor meer mensen toegankelijk maken en de drempel om te gaan bewegen verlagen. Onlangs werden er sportplaza’s geopend in sportpark Montgomery en bij Voetbalvereniging Roodenburg.

De gemeente zegde de huur aan LFC begin vorige maand op omdat de club niet kan voldoen aan de gemaakte afspraken in het kader van Voetbal Vitaal. Dat is een set afspraken tussen gemeente en voetbalclubs, waaraan de clubs moeten voldoen om velden en accommodaties te mogen huren. LFC had onder andere te weinig jeugdleden. Ook zijn er betalingsachterstanden.

Omdat een sportpark een belangrijke sociale functie heeft in de wijk, houdt de raad nu een vinger aan de pols bij de afhandeling van de opzegging van de huur en de hulp aan de huidige leden. Voor de begrotingsbehandeling in oktober moet het college antwoord geven op de vragen, zodat de raad nog kan ingrijpen als een en ander niet naar wens verloopt.

Leiden Politiek Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×