Langs het water wordt een wandelpad aangelegd. (Impressies: Gemeente Leiden)

Herinrichting Jan van Houtkade laat op zich wachten

De herinrichting van de Jan van Houtkade en de Koepoortsbrug loopt vertraging op. Het was de bedoeling dat de werkzaamheden op 7 oktober zouden beginnen, maar dat wordt zeker vijf maanden later.

De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn volgens de gemeente Leiden in volle gang, maar de aannemer heeft meer tijd nodig voor de technische uitwerking van de werkvoorbereiding. Begin volgend jaar gaat eerst de Koepoortsbrug tussen de Doezastraat en de Herenstraat op de schop. Daarna volgt de herinrichting van de Jan van Houtkade.

“Deze vertraging heeft ook een voordeel”, schrijft de gemeente aan de klankbordgroep die is betrokken bij de herinrichting. “De nutsbedrijven die ook op de Jan van Houtkade aan de slag gaan, zijn na het eerste kwartaal van 2025 klaar. Dan kan de aannemer van de herinrichting aansluitend beginnen met de werkzaamheden en zitten de verschillende werkzaamheden elkaar niet in de weg.”

Singelpark
Bij de herinrichting wordt het gebied flink vergroend. Op de Jan van Houtkade verdwijnen de parkeerplaatsen aan de kant van de singel en worden de vleugelnootbomen gekapt. Er komt een wandelpad langs het water en langs de kade wordt onder water een rif aangelegd. Na de herinrichting vormt het gebied een volwaardig onderdeel van het Singelpark.

 

 

Duurzaamheid Leiden Singelpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×