Dierenambulance in actie. (Foto: Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden).

Zuid-Hollandse dierenambulances kunnen provinciale bijdrage van 110.000 euro verdelen

Niet alleen de gemeenten in de regio Holland-Rijnland zijn afgelopen jaar een-voor-een over gegaan tot het ondersteunen van de dierenambulance. Ook de provincie Zuid-Holland gaat een duit in het zakje doen.

Of eigenlijk een heleboel duiten, want een duit was ooit het muntje met de laagste waarde in ons land. Er gingen vroeger 160 duiten in een gulden, terwijl Provinciale Staten heeft besloten om 110.000 euro te verdelen over de veertien dierenambulances met een ANBI status in de provincie. Dit voorstel werd in de laatste Statenvergadering voor het zomerreces ingediend door de Partij voor de Dieren en kreeg veel steun.

Dierenambulances dienen een publiek belang door niet alleen huisdieren te vervoeren, maar vooral omdat ze reageren op noodsituaties en gewonde en zieke wilde dieren ophalen, vervoeren en verzorgen. De dierenambulances zijn volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies.

Ondanks dat de dierenambulances ook taken verrichten voor de provincie, zoals het ophalen van gewonde dieren van de provinciale wegen, kregen ze tot nu toe geen financiële steun van de provincie. Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland benadrukt het belang van deze organisaties: “Dierenambulances doen ongelooflijk belangrijk werk. Ze hebben veel steun in de samenleving en dragen bij aan het welzijn van dieren in Zuid-Holland. Dat de provincie nu eindelijk financiële steun kan bieden, is een goede stap vooruit. Hiermee erkennen we hun waarde en ondersteunen we hen zodat ze hun werk kunnen blijven doen.”

Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×