(Foto: Chris de Waard)

Voormalige gebouw Leonardo College wordt zes jaar lang wissellocatie voor scholen

Het leegstaande schoolgebouw op de hoek van de Brandts Buyskade en de Noachstraat in Leiden Zuidwest wordt ingericht als wisselplek voor scholen. Dat betekent dat het een plek wordt waar scholen tijdelijk in kunnen trekken als er gewerkt wordt aan hun eigen schoolgebouw. Bijvoorbeeld door een grote verbouwing of door nieuwbouw.

Het gebouw aan de Noachstraat is van binnen nog niet geschikt als tijdelijk schoolgebouw voor met name basisscholen. Daarom wordt het gebouw op twee momenten aangepast. Tot en met oktober 2024 wordt het pand gereed gemaakt voor de eerste gebruikers die in november in het gebouw trekken. Vanaf januari 2025 zal de rest van het gebouw aangepakt worden. De aanpassingen zijn vooral nodig om de ventilatie in het gebouw te verbeteren en om het gebouw veiliger en duurzamer te maken.

Nadat het Leonardo College verhuisd is naar de nieuwbouw aan de Telderskade, heeft leegstandsbeheerder Livable het gebouw tijdelijk verhuurd aan bedrijfjes. Deze huurcontracten worden binnenkort opgezegd. Vanaf november gaat het schoolgebouw tijdelijk onderdak bieden aan andere scholen en een maatschappelijke organisatie. Het schoolgebouw gaat voor minimaal zes jaar dienen als wissellocatie.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×