(Foto: Radius Welzijn)

Fietscursus voor ouderen door Radius

Ouderen die zich onzeker voelen op de fiets vanwege bijvoorbeeld evenwichtsproblemen of slechter zicht, kunnen binnenkort terecht bij Radius Welzijn. Samen met verzekeraar Zorg en Zekerheid wordt de fietscursus ‘Radius trapt door’ georganiseerd. Overigens kan ook een andere fiets de oplossing zijn. Sommige fietsen zijn gewoon wat lastiger hanteerbaar.

Door goed oefenen stappen senioren weer met meer vertrouwen en vooral ook met meer plezier op de fiets. De cursus bestaan uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door docent Lex Muskens. De eerste les is meteen na de zomervakantieperiode op 3 september. Muskens is al ruim twintig jaar fietsdocent bij de Fietsersbond. Hij start de les met een uur theorie waarin hij de deelnemers bijpraat over veranderingen met betrekking tot de verkeersregels. Na de theorieles stappen de cursisten samen op de fiets voor een uur praktijkles.

De serie cursussen wordt gegeven op 3 september, 17 september, 1 oktober, 8 oktober. Steeds van 14.30 tot 16.30 uur. Op 15 oktober is nog een reservedatum ingeboekt. Locatie is de Haeswijkflat aan de President Kennedylaan 141 in Oegstgeest.

De kosten bedragen 25,00 euro voor vier lessen plus 5,00 euro voor het lesmateriaal, een boekje van de Fietsersbond. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van Radius.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×