(Foto: Louis Smit)

Ook in Leiden mogelijk nóg minder brievenbussen

Er zijn 52 brievenbussen in Leiden en dat worden er mogelijk nóg minder door een nieuwe actie van PostNL om het aantal brievenbussen in Nederland te verkleinen. Het weghalen begint momenteel in Friesland, Groningen en Noord-Holland. De vermindering bedraagt gemiddeld tien procent.

“Voor andere provincies, zoals Zuid-Holland, is nog niet bekend om hoeveel brievenbussen het gaat en wanneer die worden weggehaald”, zegt een woordvoerder van PostNL. De actie verloopt gefaseerd. Aanleiding is dat mensen steeds minder brieven versturen. PostNL verwijderde in Leiden, zoals in heel Nederland, al eerder heel wat brievenbussen.

De reacties variëren van begrip voor de maatschappelijke werkelijkheid tot geïrriteerdheid. “Ik moet de halve stad doorfietsen om een brief op de bus te doen”, verzucht een brief postende Leidenaar. Ook zijn oude mensen, die slecht ter been zijn, niet blij als ze hun vertrouwde brievenbus in de buurt kwijtraken. Overigens blijven brievenbussen in de buurt van ziekenhuizen en zorginstellingen sowieso staan, zo laat PostNL weten.

 

 

Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×