De laurierkers kan ook prima op balkon of binnenshuis worden gezet. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Cadeautje voor jonge ouders in Voorschoten: een babyboom

Voorschotense ouders die het afgelopen half jaar een baby hebben gekregen, krijgen een babyboom van de gemeente cadeau. De boom kan in de tuin, op balkon of in het huis gezet worden. “Een leuke manier om de geboorte van je kind te vieren”, vindt de gemeente.

De gemeente gaat de babybomen twee keer per jaar uitreiken, in maart en september. Dat zijn de gunstigste momenten voor het planten van een boom. De eerste bomen worden in maart 2025 uitgereikt. De bomen mogen niet in openbare ruimte worden geplant.

Dertig meter
Alle nieuwe ouders hebben een brief gekregen met daarin een uniek boom-afhaalnummer. Ze kunnen kiezen uit zes bomen, een ruwe berk, boomhazelaar, zomereik, gewone els, éénstijlige meidoorn en een laurierkers.

De meeste bomen zijn tussen de tachtig centimeter en een meter hoog, maar sommige kunnen wel dertig meter worden. De laurierkers kan door snoeien klein gehouden worden en is prima geschikt voor het balkon of zelfs binnenshuis. Op de site van de gemeente is meer informatie te vinden over aanvragen, planten en verzorgen van de boom.

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×