(Foto: PR)

Leidse politici willen bus in Stevenshof zo snel mogelijk terug

Het wegdek van de Stevenshofdreef is na rioolwerkzaamheden zo slecht hersteld dat ov-bedrijf Arriva het niet verantwoord vindt om nog bussen een rondje Stevenshof te laten rijden.

“En dat terwijl goed, betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer essentieel voor Leiden”, aldus een setje vragen dat Martine van Schaik (Partij voor de Dieren), Martijn Otten (Partij van de Arbeid) en Ron Derogee (Partij Sleutelstad) aan het Leidse college van burgemeester en wethouders hebben gestuurd na berichtgeving over de kwestie in het Leidsch Dagblad.

Busvervoer is volgens de drie partijen duurzaam en, mits goed georganiseerd, een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Het zorgt er bovendien voor dat voorzieningen in de binnenstad bereikbaar zijn voor inwoners in de buitenwijken. “Helaas wordt rond de Stevenshof, een wijk met meer dan 11.000 inwoners, al maanden niet meer volgens de dienstregeling gereden. Al in april hing Arriva bordjes op bij de vervallen haltes. Daarop stond toen al de mededeling dat de weg te slecht was om overheen te rijden.

Na klachten van Arriva heeft de gemeente nieuwe reparaties laten uitvoeren aan de weg, maar die beoordeelde de busmaatschappij als onvoldoende. Er is een complete nieuwe deklaag nodig om de weg echt glad te maken, maar die wordt waarschijnlijk pas begin volgend jaar aangebracht.

De partijen willen sneller een oplossing en dringen er bij B&W op aan om met Arriva in overleg te treden over de oplossing van het probleem, maar ook over de oorzaak. De reparaties in het asfalt zijn namelijk uitgevoerd met klinkers en dat heeft voor het uitvallen van de buslijnen 1 en 2 gezorgd.

Als de weg niet eerder dan gepland op zo’n niveau kan worden hersteld, dat er weer bussen kunnen rijden, dan willen de partijen een tussenoplossing. Bijvoorbeeld in de vorm van kleinere busjes of het instellen van belbussen.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×