(Foto: Chris de Waard)

Politiek wil opknapbeurt voor buitenbad De Zijl

Hoewel de toekomst van zwembad De Zijl onduidelijk is, verdient het zwembad aan de Paramaribostraat in ieder geval een opknapbeurt. Dat vindt de Leidse gemeenteraad die een voorstel dat CDA en PvdA onlangs deden unaniem steunt.

“De laatste grootschalige opknapbeurt dateert uit de jaren ’90, terwijl het buitenbad een belangrijke sociale functie vervult in de wijk de Kooi en Leiden Noord”, vinden de raadsleden Tobias Sandoval Garcia (CDA) en Martijn Otten van de PvdA. In de Kooi en Leiden Noord worden de komende jaren veel woningen bijgebouwd. Daardoor neemt het belang van het verouderde zwembad alleen maar toe, omdat er meer vraag naar recreatie ontstaat.

De raad wil dan ook dat de gemeente in elk geval uitzoekt of het buitenbad kan worden opgeknapt in de huidige vorm of door te investeren in een ‘waterspeel-zwembad’. Op het terrein rond het zwembad zien de raadsleden bovendien mogelijkheden voor ongebonden sporters.

Komend najaar moet bij de begrotingsbehandeling voor volgend jaar duidelijk worden welke mogelijkheden het college ziet. Bij het bepalen van de toekomst van het zwembad moet dan ook het Sport Acommodatie Plan (SAP) worden betrokken. Ook daarover buigt de raad zich na de zomer.

Leiden Maatschappij Politiek Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×