(Foto: Chris de Waard)

Ventweg Lammenschansweg tussen de Kanaalweg en de Tomatenstraat dicht

Een van de parallelwegen naast de Lammenschansweg gaat op 19 augustus dicht tussen de Kanaalweg en de Tomatenstraat. De gemeente sluit de weg af in verband met de bouw van honderden woningen die daar de komende jaren plaatsvindt.

De sloop van de oude gebouwen is grotendeels klaar, waardoor er geen percelen meer aansluiten op de oostelijke parallelrijbaan. Die is daardoor voorlopig niet nodig voor de ontsluiting van bedrijven of bewoners. In verband met het bouwverkeer zou de rijbaan van de parallelweg sowieso moeten worden versmald tot 3,5 meter, maar om de afwikkeling van de bouwstromen op een veilige manier te kunnen laten plaatsvinden, kiest de gemeente ervoor om de weg in beide richtingen helemaal af te sluiten voor al het gemotoriseerd verkeer. De parallelrijbanen zijn onderdeel van een regionale fietsroute en zijn daarom behoorlijk druk met fietsverkeer.

De panden in de Plantijnstraat aan het einde van de Lammenschansweg blijven overigens wel bereikbaar. Het verkeer kan daar gebruik maken van de bestaande doorsteek vanaf de hoofdrijbaan van de Lammenschansweg of de Plantijnstraat uitrijden richting de Kanaalweg.

De verkeersmaatregelen duren naar verwachting tot en met juni 2027.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×