(Foto: Chris de Waard)

Bibliotheekbezoekers krijgen inspraak in vormgeving nieuwe bieb

De vernieuwde bibliotheek die Leiden gaat realiseren op de huidige plek van de centrale bibliotheek in de Nieuwstraat moet de huiskamer van de stad worden. Zo staat het in de plannen waarmee BplusC en de gemeente de komende jaren aan de slag gaan. De Leidse gemeenteraad vindt het echt niet voldoende als alleen deze twee partijen straks beslissen hoe de nieuwe bieb eruit gaat zien.

“Bij zo’n laagdrempelige voorziening voor alle Leidenaren moet ook gebruik worden gemaakt van de kennis en ervaring van Leidenaren die actief gebruik maken van de bibliotheek”, vinden PvdA en D66 die de hele gemeenteraad vorige maand meekregen bij hun voorstel om met BplusC in gesprek te gaan over de manier waarop de actieve gebruikers van de verschillende onderdelen van de bibliotheek betrokken worden bij de vernieuwing.

“En dan met name op functies die betrekking hebben op programmering, inrichting en het inhoudelijk aanbod van diensten moeten Leidenaren die zich betrokken voelen bij de bibliotheek worden meegenomen bij de plannen.” Op die manier willen Marc Newsome van de PvdA en Sander van Diepen van D66 zo goed mogelijk borgen dat de vernieuwde bibliotheek straks aansprekend is en praktisch in het gebruik.

Eind van dit jaar beslist de Leidse gemeenteraad over de volgende stappen in het proces van de vernieuwing van de centrale bibliotheek. De panden worden gemoderniseerd, verduurzaamd en er komt een fietsenkelder met 700 plekken.

Leiden Maatschappij BplusC


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×