(Afbeelding: RCL)

Eerste lustrum voor RCL OldStars Walking Football toernooi

Verdeeld over 24 teams, spelbegeleiders en vrijwilligers helpen in totaal 281 vrijwilligers mee bij het eerste lustrum van de RCL OldStars Walking Football toernooi dat op vrijdag 6 september wordt gehouden.

Met het toernooi wordt jaarlijks geld ingezameld voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het is de bedoeling dat het toernooi zelf niets kost, zodat elke euro inschrijfgeld en sponsoring aan KiKa kan worden overgemaakt. Vorig jaar was de opbrengst in eerste instantie bijna 9.000 euro. Later kwam daar nog ruim 1.500 euro bij.

Het toernooi begint op 6 september om 10.00 uur en rond 15.00 uur zijn alle wedstrijden gespeeld. Vervolgens wordt het toernooi afgesloten met muziek, het ‘Rad van Fortuin voor KiKa’, de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque aan KiKa.

RCL begon met de toernooien voor KiKa toen in 2019 bleek dat een van de jeugdspelers leverkanker had. “Toen vonden wij dat wij iets moesten doen. Jaarlijks krijgen bijna zeshonderd kinderen kanker”, weet mede-organisator Rob van der Groen inmiddels. “Inmiddels is de sterfte bij kinderkanker gedaald. Het aantal kinderen dat geneest is van 75 procent naar 81 procent gegaan. Dat is geweldig, maar niet genoeg. Bijna een op de vijf kinderen overleeft het dus niet en kinderen horen niet aan kanker te sterven.”

De behandelingen van kinderkanker hebben grote gevolgen voor de nog groeiende organen bij kinderen. Vaak zijn die gevolgen levenslang merkbaar. Er is dan ook veel nazorg nodig.
KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Het gaat daarbij onder andere om voorlichting, pijnbestrijding, het verhogen van de kans op genezing en daardoor betere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ook wordt het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie gesteund.

Voor de lustrum editie staat de teller nu al bijna op 900 euro. Doneren kan via bovenstaande QR-code of via de actie-pagina.

Leiderdorp Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×