Energiefixers071 hielp in 2023 en 2024 meer dan 400 huishoudens om energiezuiniger te worden. (Foto: Energiefixers071)

Energiefixers071 maken ruim vierhonderd huishoudens energiezuiniger

Het initiatief Energiefixers071 heeft bij de meest recente klusronde, in mei en juni van dit jaar, met dertig vrijwilligers 126 huizen in de Zeeheldenbuurt in Leiden geholpen.  Elk huishouden in deze buurt kan door dit project gemiddeld 505,35 euro besparen op de jaarlijkse energiekosten.

Woningcorporatie Portaal werkte samen met een aantal sociale partners waaronder Incluzio, Voedselbank Leiden, Gemiva en Soepgoed mee met dit project. Om de resultaten van dit project te vieren, geeft de organisatie op dinsdag 3 september een slotfeest in de wijk.

De afgelopen twee jaar gingen de energiefixers langs bij Leidenaren met een kleine beurs om hen te helpen hun huis beter te isoleren en energiezuiniger te maken. Ze gaven tips en advies en hielpen mee met het aanbrengen van radiatorfolie en het plaatsen van radiatorventilatoren. Deze actie is enerzijds bedoeld om mensen die hun gas-, water- en elektriciteitsrekeningen moeilijk kunnen betalen, tegemoet te komen en anderzijds om in meer algemene zin de verduurzaming in de stad te bevorderen.

Sinds 2023 zijn in totaal 426 huishoudens in Leiden geholpen met energiebesparende maatregelen, zoals het aanleggen van betere isolatie. Alle Leidenaars die in 2023 en 2024 door de Energiefixers geholpen zijn, besparen in totaal meer dan 211.000 euro per jaar.

Het slotfeest dat Energiefixers071 nu organiseert, is bedoeld voor iedereen die aan het project heeft meegewerkt: buurtbewoners, fixers en samenwerkingspartners die het project mogelijk gemaakt hebben. Ook mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en graag mee willen gaan doen zijn welkom. Het slotfeest op 3 september duurt van 18.30 tot 20.30 uur en vindt plaats bij speeltuinvereniging Ons Eiland aan de Kortenaerstraat 61 in de Leidse Zeeheldenbuurt. Aanmelden kan hier.

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×