September is 'Maand van de Vrijwilliger' in Stadskamer Leiden

De hele maand september organiseren Incluzio en StadsLab de ‘Maand van de Vrijwilliger’ in de StadsKamer aan de Nieuwstraat 7 in Leiden. Op woensdag 4 september trapt wethouder Julius Terpstra de serie bijeenkomsten om 14.00 uur af tijdens een feestelijke opening.

Twee keer per week, op woensdag- en zaterdagmiddag, kan iedereen binnenlopen om te grasduinen in het aanbod vrijwillige functies dat in Leiden beschikbaar is. Er zijn een megagrote vacaturewand en een expositie met actiefoto’s van vrijwilligers.

Elk dagdeel zijn er verschillende organisaties aanwezig om geïnteresseerden van informatie te voorzien, leuke demo’s te verzorgen en om je te laten zien wat vrijwilliger zijn inhoud. Ook zijn er vrijwilligerscoaches voor een oriënterend gesprek, advies en het wegwijs maken van mensen die zich vrijwillig willen inzetten.

Op de zaterdagen is er steeds een thema. Muziek tijdens de Leiden Pride, een expositie tijdens de Kunstroute, een gezellige buurtlunch tijdens Burendag en ook op Open Monumentendag wordt er iets speciaals georganiseerd. Stadslab zorgt elke dag voor pannenkoeken.

Op www.leidenvrijwilligerswerk.nl is ook veel informatie te vinden. Via die site zijn ook de vrijwilligerscoach per wijk bereikbaar. Mailen met vragen kan naar leidenvrijwilligerswerk@incluzio.nl.

Tijdens de Maand van de Vrijwilliger kan iedereen elke woensdag- en zaterdagmiddag in september van 13.00 tot 17.00 uur binnenlopen en kennis te maken met meer dan dertig vrijwilligersorganisaties uit Leiden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×