(Foto's: Chris de Waard)

Drieenhalfduizend eerstejaars beginnen aan Leidse studietijd

De EL CID-week is begonnen. Vanmorgen verzamelden drieenhalfduizend nieuwe studenten van de Universiteit Leiden, de Hogeschool Leiden en de MBO-instellingen op het Lammermarktplein voor de startbijeenkomst.

Vanwege het enorme aantal eerstejaars werden ze, net als afgelopen jaren ook al het geval was, in twee shifts welkom geheten. Dat gebeurde door het EL CID-bestuur, rector magnificus Hester Bijl, de voorzitter  van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden Angelien Sanderman en natuurlijk ook door burgemeester Peter van der Velden.

Die laatste had als Brabander wel een aantal tips voor de nieuwe Leidenaren. Voor een deel uit eigen ervaring. “Geniet van al het prachtigs dat Leiden te bieden heeft, gedraag je een beetje en schrijf je in als inwoner. Want voor elke Leidenaar krijgen we extra geld van het Rijk. Na een spoedcursus Leidens Ontzet (het is op drie oktober, we vieren dat we ontzet werden van de belegering door de Spanjaarden, we eten haring en wittebrood en hutspot met klapstuk) volgde nog een workshop Leids. “Laat voorrrrral die rrrrr rrrrollen.”

Leiden Maatschappij Onderwijs Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×