Studentenvereniging Minerva engageert zich geregeld maatschappelijk, zoals met een jaarlijkse borrel voor 'gewone Leidenaren' op het dakterras. (Archieffoto: Emile van Aelst)

Minerva-leden collecteren voor onderzoek alvleesklierkanker

Leden van studentenvereniging Minerva collecteren van 19 tot en met 22 augustus voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Dat doen zij in Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk aan Zee en  Voorburg, zo laat ‘Support Casper’ weten, een goed doel dat dit onderzoek financiert.

“Jaarlijks krijgen 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker. Dagelijks overlijden er acht tot tien mensen aan deze ziekte”, vertelt Wim Waninge van Support Casper. “Dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Dat moet en kan anders. Support Casper, dat zijn naam ontleent aan het werk van oncologisch chirurg en hoogleraar Casper van Eijck, financiert baanbrekend onderzoek in de strijd tegen alvleesklierkanker.”

In 2023 is Support Casper officieel maatschappelijk partner van Minerva geworden. Dit betekent dat studenten van deze vereniging zich inzetten bij evenementen en acties van dit goede doel.

Leiden Maatschappij Oegstgeest Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×